perjantai 22. syyskuuta 2017

Mökötuvan Risku-Opri eli Risku

 

Risku on luonteeltaan tasapainoinen ja rauhallisen oloisesti ympäristöä tarkkaileva tyyppi. Yhteisen harrastuksen myötä tottunut kulkemaan erilaisissa ympäristöissä vaivatta. Ääni- ja alustavarma.

Ihmisiä kohtaan Risku on ystävällinen, luokseenpäästävä, aavistuksen pidättyväinenkin. Sama linja pätee toisiin koiriin. Ajoittain toiset nartut jurppii, toisaalta loytää hengenheimolaisia molempien sukupuolten joukosta. 

 Risku on ohjaajapehmeä, eli tarkkana saan olla oman käytökseni suhteen.

Pelastuskoiraharrastus ja toimiminen osana hälykoiraryhmää viranomaisten apuna etsinnöissä jo seitsemän vuoden ajan, on tuonut esiin Riskun työkoiran luonteen. Psyyke ja fysiikka kestää pidemmätkin turneet.

Riskun emä Usva oli ensimmäinen hälykoirani, samoin Riskun tytär Soma on kanssani etsintätehtävissä mukana vaadituin meriitein.

Kotioloissa Risku on melko huomaamaton. Oleilee omineen aitaamattomalla pihalla oravia tarkkaillen. Valitsee kenelle ohikulkijoista räyhää (kissat saavat pahimmat purkaukset ilmoille), suurimman osan kulkijoista jättää huomioitta. Riistaviettiä sen verran, että törmätessään pupuun metsässä ajaa liikkeelle mutta tulee omineen pian takaisin.

Risku koiranetissä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti